Ølsted Høstrevy
                                    1. lørdag i september
Forside Medvirkende Billetter Menu Galleri Sponsorer Presse Historie Kontakt


Anmeldelse 2009

Af: Frederiksværk UgebladJan Almgren-Hansen 

Vi er røde, vi er hvide... ...og godt på vej til fodbold-VM i Sydafrika. Men lidt over 300 trodsede lørdagens tv-gyser mod Portugal og valgte at se høstrevy i Ølstedhallen. Da fodbold-slagsangen gjaldede gennem hallen og Dannebrog viftede lystigt ved alle borde midtvejs i revyen, var stillingen 1-0 til Danmark - ifølge meldingerne udefra.

REVY
Årets høstrevy i Ølstedhallen fik hård konkurrence fra fodboldkampen mellem Danmark og Portugal

Eneste tilbageværende lokale revy – Ølsted Idrætsforenings høstrevy – rullede over scenen i Ølstedhallen lørdag aften. I år med titlen “Mere (end) sex” og med uforskammet hård konkurrence fra fodboldlandsholdets VM-kvalifikationskamp mod Portugal på landsdækkende tv.

Det betød færre solgte billetter – i alt 309 – men alligevel nok til en fornøjelig høstfest med spisning, fællessang, lotteri, revy og bal bagefter.

Fodbolden blev der naturligvis fulgt med i via mobiltelefoner og meldinger fra 1. salen, hvor et tv-apparat kørte. Så da første akt af høstrevyen meget rammende sluttede med fodboldsangen “Vi er røde, vi er hvide”, vidste de fleste, at Danmark var foran 1-0 og viftede lystigt med de omdelte dannebrogsflag og skrålede med på omkvædet til sangen, der denne aften egentlig handlede om krisen der kradser, men mon ikke det snart bli’r bedre…

Revy-holdet bestående af Tina Petersen, Flemming Didriksen, Lene Sandberg, Jan Andersen, Lonnie Jensen, Lars Kirkegaard, Helle Antonisen og Rikke Jørgensen havde under instruktion af Søren Benthin strikket en varieret, tempofyldt og underholdende revy sammen.

Blandt højdepunkterne var Olsen Bandens kup mod Ølsted Brugs – serveret i to afsnit. Først planlægningen og senere selve kuppet.

Egon havde i fængslet hørt, at Ølsted Brugs har en omsætning på over 100 mio. kr. Pengene bliver opbevaret i et Franz Jæger-pengeskab. Eneste problem er uddeler Martin Klit, der nærmest bor i butikken. Men han har en svaghed for kvinder i nød, så Yvonne må involveres. Der skal bare bruges en barnevogn, en stor indkøbstaske og et muggent rugbrød fra Kohberg. Det kan ikke gå galt…

Kuppet forløber da også perfekt. Yvonne distraherer uddeler Martin Klit med beklagelser over det mugne rugbrød, mens Egon, Benny og Keld ordner Franz Jæger. Men i stedet for de forventede stensikre 4 mio. kr. fra de seneste dages omsætning indeholder pengeskabet kun 123,50 kr. Tørt konstaterer Yvonne, at det er fordi alle handler ovre i Netto.

Flemming Didriksen serverede også en herlig parodi på skønheds- og velvære guruen Ole Henriksen fra Los Angeles, og i det hele taget var der mange fine sketch, sange og optrin. En hel del under bæltestedet i henhold til revy-titlen og derfor ikke så velegnet til referat. Men publikum morede sig – ikke mindst over damen der opsøgte sex-shoppen for at få hjælp til at slukke dildoen.

Til sidst et lille hjertesuk: Det kan til tider være svært at høre, hvad der bliver sagt og især sunget, og det er jo ærgerligt når måske gode pointer går tabt.